Grįžti į tinklaraštis

Prisidėti prie jaunimo pilietiškumo ir politikos skaidrumo galite jau dabar – skirkite 1,2% GPM viešosios įstaigos „Europos namai“ koordinuojamai „Žinau, ką renku“ tinklo veiklai

“Žinau, ką renku” – tai nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuriame dalyvauja jauni žmonės iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Savanoriai organizuoja priešrinkiminius debatus, diskusijas su politikais,  edukacines veiklas bei vykdo politikų stebėseną tam, kad politikai būtų atskaitingi, o piliečiai sąmoningai dalyvautų viešajame gyvenime ne tik prieš rinkimus, bet ir po jų.

 

Prisidėti prie iniciatyvos „Žinau, ką renku“ galite ir jūs skirdami savo 1,2% gyventojų pajamų mokesčio.

 

Jūsų 1,2% parama padės:

  • Pakviesti daugiau savanorių iš visos Lietuvos į mokymus (kelionės, nakvynės ir apgyvendinimo, kanceliarinės išlaidos, patalpų nuoma) – vieną savanorį pakviesti į mokymus vidutiniškai gali kainuoti 50-60 eur;
  • Suorganizuoti daugiau diskusijų ir veiklų visoje Lietuvoje (žurnalistų kelionės išlaidų kompensavimas iki debatų vietos ir atgal, kartais – patalpų nuoma, savanorio kelionės išlaidų kompensavimas į kitus miestus vykdyti edukacines veiklas);
  • Viešinti savo veiklas (Facebook reklama, „Žinau, ką renku“ atributika);
  • Palaikyti ir tobulinti platformą www.zinaukarenku.lt;
  • Vykdyti kokybiškesnes debatų ir diskusijų LIVE transliacijas (jei sulauksime pakankamai palaikančių mūsų idėją ir parėmusių mus, galėtume įsigyti profesionalesnes priemones LIVE transliacijoms nei savanorių išmanieji).

Jei norite prisidėti daugiau arba pasirinkote 1,2% paramą skirti kitur, mus palaikyti galite ir www.patreon.com/zinaukarenku pasirinkta suma.
Skirti savo 1,2% paramą galite vos per 5 minutes!

  1. Junkitės prie e-deklaravimo sistemos internetu Jums patogiu būdu (per banką, VMI priemones ar elektroninį parašą).
  2. Prisijungę prie sistemos viršuje pamatysite blokelį „deklaravimas“, spustelėję ant jo kairėje meniu juostoje pasirinkite „pildyti formą“, iš dažniausiai pildomų formų sąrašo pasirinkite „prašymas skirti paramą“
  3. Atsivėrusiame lange pasirinkite formos elektroninį pildymą ir jums atsivers FR0512 v.3 forma, kuriai užpildyti tereikia tokių duomenų:

1- 4 laukeliai: Jūsų duomenys

5 laukelis– mokestinis laikotarpis: 2019

6S: pažymėti

E1– gavėjo tipas: 2 – Paramos gavėjas

E2– gavėjo identifikacinis numeris (kodas): 124862099

E3– įrašykite „Žinau, ką renku“

E4– norėdami skirti visą 1,2 procentų dalį, įrašykite 1,2

Svarbu: E5 langelyje galite nurodyti, kad skiriate 1,2 proc. GPM keliems metams į priekį – iki 2023 metų imtinai!

Untitled

  1. Spustelėti mygtuką „Pateikti“

Formą galite pateikti bet kada iki liepos 1 dienos.

 

Viskas! Jūs jau prisidėjote prie mūsų veiklos. Apie savo paramą galite pranešti ar bet kuriuo klausimu su mumis susisiekti [email protected].

„Europos namai“ jau nuo 1999 metų įgyvendina pilietiškumą, aktyvų dalyvavimą visuomeniniame gyvenime skatinančius ir ugdančius projektus, o nuo 2014 m. globoja neformaliai veikiantį  Žinau, ką renku Tinklą.