Grįžti į tinklaraštis

Norite žinoti, kaip merai vykdo savo pažadus? Skirkite 1.2% GPM mūsų veiklai

Žinau, ką renku” – tai nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuriame dalyvauja jauni žmonės iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Savanoriai organizuoja priešrinkiminius debatus, diskusijas su politikais, edukacines veiklas bei vykdo politikų stebėseną tam, kad politikai būtų atskaitingi, o piliečiai sąmoningai dalyvautų viešajame gyvenime ne tik prieš rinkimus, bet ir po jų.

Prisidėti prie iniciatyvos „Žinau, ką renku“ galite ir jūs skirdami savo 1,2% gyventojų pajamų mokesčio.

Jūsų 1,2% parama padės:

§  Pakviesti daugiau savanorių iš visos Lietuvos į mokymus (kelionės, nakvynės ir apgyvendinimo, kanceliarinės išlaidos, patalpų nuoma) – vieną savanorį pakviesti į mokymus vidutiniškai gali kainuoti 50-60 eur;

§  Suorganizuoti daugiau diskusijų ir veiklų visoje Lietuvoje (žurnalistų kelionės išlaidų kompensavimas iki debatų vietos ir atgal, kartais – patalpų nuoma, savanorio kelionės išlaidų kompensavimas į kitus miestus vykdyti edukacines veiklas);

§  Viešinti savo veiklas (Facebook reklama, „Žinau, ką renku“ atributika);

§  Palaikyti ir tobulinti platformą www.zinaukarenku.lt;

§  Vykdyti kokybiškesnes debatų ir diskusijų LIVE transliacijas (jei sulauksime pakankamai palaikančių mūsų idėją ir parėmusių mus, galėtume įsigyti profesionalesnes priemones LIVE transliacijoms nei savanorių išmanieji).

Skirti savo 1,2% paramą galite vos per 5 minutes!

1.    Junkitės prie e-deklaravimo sistemos internetu Jums patogiu būdu (per banką, VMI priemones ar elektroninį parašą).

2.    Prisijungę prie sistemos kairėje meniu juostoje pasirinkite „pildyti formą“, iš dažniausiai pildomų formų sąrašo pasirinkite „prašymas skirti paramą“

3.    Laukelyje „formos kodas“ įrašykite „FR0512“

4.    Pasirinkite gaublį stulpelyje Forma elektroniniam pildymui

5.    Įrašykite kodą 124862099 ir paspauskite Viešoji įstaiga "EUROPOS NAMAI

6.    Laukelyje Mokesčio dalies dydis (procentais) įrašykite, kokią procento dalį norite skirti iki 1,2 proc.

7.    Jeigu norite, laukelyje Mokesčio dalies paskirtis įrašykite, kokiam tikslui skiriama procento dalis

8.    Patvirtinkite, kad duomenys teisingi ir suformuokite prašymą

Formą galite pateikti bet kada iki liepos 1 dienos.

Viskas! Jūs jau prisidėjote prie mūsų veiklos. Apie savo paramą galite pranešti ar bet kuriuo klausimu su mumis susisiekti [email protected].

„Europos namai“ jau nuo 1999 metų įgyvendina pilietiškumą, aktyvų dalyvavimą visuomeniniame gyvenime skatinančius ir ugdančius projektus, o nuo 2014 m. globoja neformaliai veikiantį  Žinau, ką renku Tinklą.